Hoppa till sidans innehåll

Vätternrundan 2014


Vätternrundan 2014 – en skildring av min 10+ runda.

Upplägget av årets vätternrunda blev lite annorlunda för min del mot vad de varit de senaste åren. Inför mina 4-5 senaste rundor har det varit en stegring av träningsdos och målsättning vad gäller personbästa tid på rundan. Vid VR 2013 kände jag att jag nått mitt mål vad gäller att prestera bra tider. Med andra ord så cyklar jag för att hålla mig i form.

Så när det under vinterns spinningpass fanns de som skulle vilja köra i en Sub 10 grupp så var jag med direkt. Vet inte om det var självpåtaget eller om det var Janne som utsåg mig till att agera”kapten” under rundan. Vi var ca 5-6 stycken från början men under våren så växte gruppen av intresserade Sub 10 åkare och när det var dags för start så var vi ca 10 stycken.

Ytterliggare en sak som blev lite annorlunda för mig detta år var att min vän och vapendragare Peter J byttes ut mot min familj under dagarna i Motala. Kändes perfekt att ha familjens stöd så nästa år blir det nog att både familj och Peter med familj är med.

På fredagen innan starten så gick nog samtliga väderappar heta för att man skulle få den senaste väderinformationen. För vår del som skulle starta vi 03.28 såg det ganska bra ut, uppehåll men blåsigt och en lagom temperatur. Med andra ord fick regnkläder och tjocka jackan stanna i Motala.

När vi startade på morgonkvisten från Motala för att ta oss mot Jönköping blåste det en frisk medvind så i Jönköping hade vi en medelhastighet som snarare pekade på Sub 9 än Sub 10. När vi sedan vände näsan norrut så blåste det en rejäl motvind och jag förstod att det här kommer att bli kämpigt för många men vi hade tur och hamnade bakom ett gäng från Ride of Hope och när jag pratade med deras ”grindvakt” så hade de som mål att köra på under 10 timmar och de hade startat 6 minuter innan oss. Jag valde då att ”parkera” vårt gäng bakom dessa och åka med. Men säg den lycka som varar för evigt för i trakterna av Karlsborg så blev vi av med detta gäng och vi fick börja jobba själva. Tyvärr hade vår grupp då desarmerats och jag tror att vi var 6 stycken kvar och när vi till slut nådde Hammarsundet och åter fick medvind var vi 4 kvar. Jag kunde då konstatera att det såg väldigt bra ut för att klara vårt mål om vi bara höll oss på cyklarna. Och vid målgången var vi fyra lyckliga själar. Och om jag inte såg helt fel så kan det varit en eller annan lyckotår som trängde fram, om det nu inte var svett. Hur som helst så var det välförtjänt.

Tyvärr så gick det inte att hålla ihop hela gruppen som ni förstår och det är inget ovanligt under denna resa. Men vad jag tror mig veta så var nog de flesta nöjda för vad jag hört ryktesvägen så är det redan flera av de som var med som aviserat att de vill göra ett nytt försök nästa år.

Som vanligt på kvällen efter loppet så bjöd ESC till sedvanlig fest. Vilket var precis lika trevligt som vanligt med Bosse som i vanlig ordning bjuder på berättelser från alla sina rundor och vi utbyter erfarenheter av varandra. Priser delades ut till de som körde sin första runda och till de som körde sin 5:e, 10:e, 15:e osv. Vill passa på att ge alla som körde rundan mitt beröm till väl genomförda rundor. Mycket bra kämpat av samtliga.

Med förhoppning om att vi ses under hösten/vinter/ vårens träningspass och allra senast nästa år i Motala.

Cykelhälsningar

Mats Danielsson

Uppdaterad: 01 OKT 2014 08:34 Skribent: Mats Danielsson

Postadress:
Elmhults SC
Box 71
34321 Älmhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info