Hoppa till sidans innehåll

Elmeloppet


ANMÄL DIG HÄR

Södra Kronobergs störa och bästa terränglopp!

Lördagen den 9e september 2023

Elmeloppet arrangerades första gången 2019 Vi vill erbjuda ett riktigt bra och lättsprunget terränglopp som är tillgängligt för alla.

Start och mål för samtliga klasser och distanser sker på Klöxhultsskolans idrottsplan. 
Banorna sträcker sig på grusbelagda motionsspår, grus och skogsvägar på gränsen mellan Småland och Skåne. Det har sprungits på dessa vägarna och spåren i många år och klubben har långa anor i dessa skogarna. Bansträckning för samtliga banor kommer publiceras här på sidan i god tid innan loppet.

Anmälan
Anmälan till loppet görs enkelt på RACEID.COM

Har du inte möjlighet att fylla i formuläret hos RACEID, maila oss på This is a mailto link så hjälper vi dig!

Vid uppvisande av läkarintyg, som påvisar skada som inträffat efter anmälan och omöjliggör deltagande, kan anmälan flyttas över till nästa års lopp istället. För den som vill lämna in anmälan om fusk eller överklaga resultatlistor så skall det inlämnas skriftligt till tävlingsexpeditionen eller via e-post senast 12 timmar efter det att målet stängt.

Föranmälan stänger onsdagen 6 september (I mån av plats tas även efteranmälan emot på tävlingsdagen fram till 10:30, i samband med utdelning av nummerlapp. En extra avgift på 50 kronor tillkommer vid efteranmälan.

Klasser och starttider (med reservation för ändringar)
Klicka på klassnamn för bansträckning!

Nummerlappar hämtas vid start och målområdet på Klöxhultsskolans idrottsplan senast 30 minuter före respektive start.

Lopp Klasser Banlängd Starttid
Elmeloppet mini   0,9 km 11.00
Elmeloppet junior P12, F12 3,7 km 11:20
Elmeloppet junior P14, F14 3,7 km 11:20
Elmeloppet junior P16, F16 3,7 km 11:20
Elmeloppet promenad Öppen klass 3,7 km Fri starttid
Elmeloppet 6 Öppen klass M/K 5,7 km 11:30
Elmeloppet 10 Öppen klass M/K 10,4 km 11:30
Elmeloppet 18 Öppen klass M/K 17,9 km 11:30

Löpare som avbryter loppet ska snarast anmäla detta till någon av funktionärerna. Tidtagningschipet ska återlämnas till arrangören.

Friskhets- och hälsointyg
Loppet genomförs på egen risk och att man bör vara fullt frisk och tillräckligt tränad för uppiften. Elmhults Sport Club har inget krav på att deltagarna skall kunna visa upp ett friskhetsintyg i samband med start. Inte heller ställer Elmhults Sport Club krav på att man nyligen genomgått en hälsokontroll. Dock uppmuntrar Elmhults Sport Club till detta om någon känner sig osäker på sin hälsa/förmåga. Vid minsta symptom på sjukdom stannar ni hemma!

Mat och dryck
Det kommer även finnas en vätskestation som serverar vatten och Umara energidryck utmed 10km samt ytterligare en på 18km och vid målgång.

Omklädning
Toalett, dusch om omklädning finns i nära anslutning till start och målområdet. Vi ansvarar inte för eventuella saker du väljer att hänga i omklädningsrummen

Parkering
Parkeringsplatser finns i anslutning till Klöxhultsskolan och Liljebackens förskola. Om de är upptagna hänvisas bilister till allmänna parkeringsplatser i närområdet. Samåk gärna till loppet då det finns begränsat antal parkeringsplatser att tillgå! Det finns även stora parkeringsmöjlligheter utanför IKEA of Sweden på Tulpanvägen, ca 500m från start- och mål området. Vi ser gärna att du väljer cykeln istället för bilen.

Priser och prisutdelning
Priser till de tre första i resp klasser (ej barn- och promenadklass). Alla som fullföljer erhåller Elmeloppets medalj.

Promenad
Detta är ett motionslopp och alla är hjärtligt välkomna. Målet stänger dock klockan 14.00 och det bör respekteras. Bedömer man att man inte klarar denna tid, så bör man ej heller ställa upp. I övrigt gäller att gångare ska lämna företräde för snabbare löpare vid start/möte/förbipassering då banan på sina ställen är ganska trång. Här gäller det alltså att ha uppsikt bakåt. Promenadklassen har ingen tidtagning, men nummerlapp måste bäras av deltagarna.

Regler
Svenska friidrottsförbundets regler gäller. Du deltar i loppet på eget ansvar.

Servering
Servering med bl a korv med bröd, fika, kaffe, dryck kommer att finnas vid start och mål området.

Tidtagning
Samtliga deltagare bär nummerlapp på bröstet. Du får din nummerlapp i ett personligt startkuvert. Det finns säkerhetsnålar i kuvertet att fästa nummerlappen med. Det är inte tillåtet att vika eller klippa i nummerlappen. Tidtagning sker elektroniskt. Med din nummerlapp följer ett tidtagningschip som du ska bära under loppet. Chipregistrering sker vid start och vid målgång. Alla tider som presenteras är så kallade nettotider, dvs tiden från det att du passerar startlinjen tills du passerar mållinjen.
Chipet sitter fast i nummerlappen och får inte tas bort.
Om du inte kan fullfölja loppet måste du lämna ditt chip och nummerlapp till en funktionär.
Lämna ditt chip och nummerlapp till funktionärerna vid målgång omedelbart efter mål.
Från det att du hämtar din nummerlapp är du personligen ansvarig för chipet och att det återlämnas omedelbart efter målgång. Kontrollera därför din nummerlapp noggrant så du fått ditt chip.

Väsk- och värdesaksförvaring
Vi ansvarar inte för väskor eller värdeförvaring.

Tävlingsledningen för Elmeloppet & Elmhults Sport Club


Våra sponsorer

 
Uppdaterad: 12 MAR 2019 20:32
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Elmhults SC
Matilda Kjellberg Samuelsson, Söderåker 1 Bäckhult
34373 Virestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: elmhultssportclub@gm...

Se all info