Friidrott

Jogging is very beneficial. It´s good for your legs and your feet. It´s also very good for the ground. It makes it feel needed."
/Snobben

Det är skönt att känna sig behövd :)

Älskar du löpning och vill utvecklas ytterligare? Eller vill du bara springa med för den sociala delen? Vi erbjuder gruppträning, sparring och träningsråd!

Friidrottssektionen i ESC vänder sig till alla löpare, från dig som vill komma igång med löpning eller springer långt och länge men även till dig som inte längre springer, men har ett hjärta för löpningen. Vi har gemensamma träningspass med duktiga ledare och tränare där kvalitet står i fokus. Vi arrangerar även träningsläger samt samordnar resor till olika lopp.
Fokus är på väg, stig och terräng, men vi springer även på bana samt ultra.

Som medlem i ESC får du följande förmåner via friidrottssektionen

• Gratis löpträning med #ESCRUNNERS löpgrupp (kvalitetsträning) varje vecka som leds av certifierad löpledare/löptränare (uppehåll vid helgdagar och semester förekommer).
  • Subventionerade och/eller helt sponsrade startavgifter i utvalda motionslopp.
  • Möjlighet att tävla för Elmhults Sport Club i löptävlingar sanktionerade av Svenska Friidrottsförbundet, såsom distrikt/region/svenska mästerskap.
  • Gratis deltagande vid mästerskapstävlingar sanktionerade av Svenska Friidrottsförbundet med resultatgräns, (förutsatt att man representerar Elmhults Sport Club och springer i klubbkläderna, (krav från Svenska Friidrottsförbundet). Friidrottsförbundet regler om vilka som får tävla hittar du här https://www.friidrott.se/tavling/elitvar21.aspx
  • Försäkring via Idrottsförsäkringen i samband med träning, tävling och under resor till och från dessa aktiviteter.
  • Fritt deltagande på klubbmästerskap.
  • Möjlighet att vara med på föreläsningar och andra events som vi hittar på i klubben. Till exempel deltagande i staffettlag och olika former av gemensamma idrottsligt anknutna löparevent.
  • Olycksfallsförsäkring via Svenska Friidrottsförbundet. Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning. Mer om vad försäkringen gäller och hur ni går tillväga om skadan är framme finns att läsa på Folksams hemsida. Försäkringen gäller vid skada i samband med träning och tävling samt under resor till och från dessa aktiviteter.
  • För dig som är elitidrottare finns även möjlighet att teckna en extra vårdkostnadsförsäkring via Folksam. Genom specialavtal med Svensk Friidrott kan du teckna den billigare om du går genom ESC. Kontakta sektionen vid intresse.

Uppdaterad: 14 MAJ 2018 20:45 Skribent: Petrus