Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Det var år 1979, ett gäng skidåkare som hade provat på Vasaloppet och intresset ökade. Vasaloppsansvariga i Sälen-Mora gick detta år ut med en nyhet om att kvotera anmälningarna från klubbarna, detta för att man bl.a. hade svårt att klara av all vägtrafik, som intresset för loppet medförde. Vi fick rådet att bilda en ny klubb, då skulle man automatiskt få två extra platser.  

Klubben bildades under namnet Älmhults Korp IF. Men det blev många förväxlingar med Älmhults Korpen och därför beslöt vi 1984 att byta namn till Elmhults Sport Club.

 

Många av klubbmedlemmarna ville efter hand prova på nya utmaningar, man siktade på att bli En Svensk Klassiker. Därför tyckte vi i klubben att man skulle ha möjlighet att delta i dessa fyra idrottsgrenar i vår egen klubb, så det beslutades att vi utöver medlemskap i Svenska Skidförbundet och Svenska Cykelförbundet även skulle begära inträde i Svenska Friidrottsförbundet. Samtidigt valde vi ansvariga för de olika grenarna till styrelsen.  

John Ney, ordförande 1979-1983

 

Idag har vi ca 500 medlemmar som springer, cyklar, simmar, åker skidor, deltar i triathlon med mera. 

Vi har ledarledda träningar inom samtliga sektioner (friidrott, cykel, skidor och simning) flera gånger i veckan under säsong. Vi underhåller Klöxhults motionsslingor året runt och drar även skidspår under vintrarna (under förutsättning att det finns snö förstås). 

Under årsmötet i Februari 2021 bytte Löparsektionen namn till Friidrottssektionen för att tydliggöra nuvarande specialistidrottsförbund och framtida ambitioner.

Låna gärna boken om vår historia på Älmhults bibliotek.

 

 

 

 

 

Elmhults SC

Bildad 1984-11-28
Föreningsnummer 14087
Postadress Matilda Kjellberg Samuelsson, Söderåker 1 Bäckhult
34373 Virestad
Telefon [saknas] Information
E-post elmhultssportclub@gm...
Faktura e-post elmhultssportclub@gm...
E-post dataskydd elmhultssportclub@gm...
Hemsida https://www.elmhultssportclub.se
Bankgiro 327-1095
Swish 1231891605
Organisationsnummer 802458-1913
Föreningens hemsidor

Postadress:
Elmhults SC
Matilda Kjellberg Samuelsson, Söderåker 1 Bäckhult
34373 Virestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: elmhultssportclub@gm...

Se all info