4 maj 2016 16:07 av Iain

Långpass - Torsdag

Jo - vi har många traditioner i cykelsektionen och inte minst "Kristihimmelfärds långpass i lugnt tempo med grattis fika" traditionen.

OBS tid! kl09 från Kommunhuset.
Variant 1: 16,2 mil med fika efter 8 mil. Perfekt träning för alla som planera att cykla vätternrundan t.ex.

Variant 2: 12,5 mil med fika efter 6,5 (fast inte samma stället).

Alla välkommen!

4 maj 2016 10:29 av Micke

Träningsrapport Tisdag Backintervaller

7 pers på traditionsenliga backträningen i Torsåsby.
(Måste vara ca 8 år som vi har kört detta passet)
7 pers á 15 backar = 105 backintervaller, men trots det så kom vi sammanlagt bara halvvägs uppför Mount Everest...!
Bra jobbat i vilket fall som helst! Sedvanlig avslutning med fika och numera från Broom Wagon!

Syns ikväll på ESC Onsdags Clubride enligt nedan!

3 maj 2016 17:45 av Peter Cykelsektionen

Onsdags pass del 4 av 8

Samling vid kommunhuset som vanligt och avgång 18:00
Rundan 1 Älmhult-Pjätteryd- Hamneda-Ivla-Pjätteryd-Älmhult Lugn körning med fokus på körning i jämt tempo.
Runda 2 Älmhult - Pjätteryd-Ivla-Össjö-Liatorp- Älmhult samma fokus jämn fart.

3 maj 2016 17:45 av Peter Cykelsektionen

Onsdags pass del 4 av 8

Samling vid kommunhuset som vanligt och avgång 18:00
Runda 2 Älmhult - Pjätteryd-Ivla-Össjö-Liatorp- Älmhult samma fokus jämn fart.

3 maj 2016 09:28 av Henrik Tillemark

Kronobergstrippeln

Torsdag 12.5mil fredag 10mil lördag 10mil. Så är det någon som sugen på något av loppen så kan ni skriva här. Jag kan både fredag och lördag. Fika efter loppet ingår. Blir lugnt tempo då det är slutet på hemmalägret.

2 maj 2016 21:08 av Iain

Tisdags träning 3/5

Vart traditionellt Torsås back träning pass står på scheman imorgon. Avfärd kl17:30 från kommunhuset. Antigen tar egen bil eller fixa samåkning. Vi ställer bilar vid Ica i Lönashult och cykla tillsammans till Torsås By. Då är det 75 minuters backträning med så många som 15 (femton) st backar :-) Cykla tillbaka till bilar och fika serveras från "Broom Wagon". ALLA välkommen!

2 maj 2016 20:44 av Micke

Träningsrapporter Måndagstur 2 Maj

19 cyklister på passet. 2 grupper och båda körde Hökön-Boalt-Osby!
Dagens pass var efter uppvärmning 4x(4+3) Vo2 Max intervaller!
Målsättning med upplägg var att träna den Maximala syreupptagningsförmågan för att kunna hålla högre farter under längre tid!
En definitivt inte behaglig träning men ack så effektiv!
Grymt bra Jobbat i Grupp 1 och jag förmodar att det kördes minst lika bra i Grupp 2, för dom såg vi aldrig röken av...!!
& nu över till "The Planner"!

1 maj 2016 18:23 av Iain

Måndagsträning 2/5

Intervall pass som passar alla. Gemensamt lungt cykling till Loshult och mot Hökön. Därefter delar vi i 2 grupp och kör 4st 4 minuter intervaller på tröskel med 3 minuter lätt cykling emellan varje. Sväng mot Boalt i foton av Besebacken. Samla i Boalt och lungt cykling hem över Osby rondellen. Välkommen kl18, kommunhuset.

1 maj 2016 15:23 av Patric

Träningsrapport alt.2

Vi var 9st som startade från KH med uppdelning utmed vägen vilket resulterade 80-117km , bra start på hemmalägret.
Bra jobbat allihop!

1 maj 2016 15:15 av Micke

Träningsrapport Hemmaläger pass 1/8

Enligt Strava så har i alla fall ca 20 cyklister varit ute idag, så då kan vi säga att Hemmaläger är invigt!
9 st på ESC Clubride på hemmaplan och 6 st började Hemmaläger borta med att köra ett pass på Hallandsåsen med sista 65km liknande sista 65 av Milano - San Remo!
Bra jobbat på Åsen och förmodligen minst lika bra jobbat av övriga!